Seminář o zdravém vaření

Vařte zdravě s Banquetem – téma semináře, který se uskutečnil 11. 1. 2024 ve školní jídelně na Lipovce. Kromě našich zaměstnanců se této akce zúčastnili také   pracovníci  z jiných školních jídelen a ostatních zařízení, která stravování nabízejí jako např. nemocnice nebo sociální služby. 

Dozvěděli jsme se něco o historii, přípravě a použití technologie úpravy potravin metodou sous – vide.

Tým profesionálních kuchařů firmy Bidfood společně s kuchařkami z naší školní jídelny připravili k ochutnání několik druhů velmi chutných menu:

  • Trhané kuře se zeleninovým kuskusem
  • růtí maso na asijský způsob, rýže
  • Bramborové knedlíky plněné trhaným kachním masem a zeleninou
  • Hovězí plátek se šípkovou omáčkou, karlovarský knedlík
  • Vepřová panenka, tarhoňa s červenou čočkou a sušenými rajčaty
  • Bramborový nákyp s trhaným králičím masem a zeleninou
  • Vegetariánský rozlítaný ptáček se sójovým masem

Všichni jsme si pochutnali a jídla budeme přidávat i do našich jídelníčků. Celé odpoledne bylo velmi příjemné, získali jsme mnoho zkušeností a načerpali dobré rady. Každý účastník dostal certifikát o absolvování semináře.

Seminář o vaření Seminář o vaření Seminář o vaření

Vytisknout stránku Vytisknout stránku25. 1. 2024, 12:17, zobrazeno 304x, dnes 0x
0.0 0Hodnocení