21. březen 2018, zobrazeno 1697x
Ve čtvrtek 15. 3. 2018 proběhla na OP Beseda soutěž velikonočního prostírání. Žáci 3. ročníku oboru Číšník zakládali slavnostní výseč podle menu na téma Velikonoce. Nejlepší ze všech žáků byla Sabina Divácká. více
22. únor 2018, zobrazeno 1968x
Dne 23. ledna 2018 pořádala naše škola již 25. ročník odborné soutěže mladých kadeřníků. Soutěž byla jako obvykle určena pro žáky pokročilejší - tedy žáky 2. a 3. ročníku - a soutěžní zadání bylo jako vždy originální. více
16. únor 2018, zobrazeno 1847x
Dne 24. ledna 2018 se vybraní žáci zúčastnili na Městském úřadě v Hodoníně workshopu s názvem „Můžeš to změnit". Žáci se dozvěděli, jak fungují demokratické procesy a jak se do nich mohou sami zapojit. více
16. únor 2018, zobrazeno 1695x
Zcela výjimečným a inspirativním setkáním zakončili žáci učebního oboru Kadeřník Integrované střední školy Hodonín první pololetí tohoto školního roku. více
31. leden 2018, zobrazeno 1495x
...si uvědomí lidé hlavně ve vyšším věku, aby našli dobré uplatnění na trhu práce. Doplnit si vzdělání na naší škole využila další zájemkyně o obor kuchař a vykonala zkoušku ověřující dosažení profesní kvalifikace 65-001-H Příprava teplých pokrmů. více
25. leden 2018, zobrazeno 1761x
Ve dnech 18.-21.1.2018 se konal v Brně 24. ročník mezinárodního mistrovství České republiky mladých odborníků v oblasti gastronomie jako součást programu 28. mezinárodního veletrhu průmyslu a cestovního ruchu GO. více
25. leden 2018, zobrazeno 1735x
Ve středu 17. 1. 2018 se žáci 1. MS zúčastnili exkurze do firmy STS Hodonín s.r.o. Tato firma vznikla privatizací státního podniku v roce 1994 - a zaměřuje se na výrobu komponentů pro montáž traktorů, včetně výroby náhradních dílů na CNC strojích. více
21. prosinec 2017, zobrazeno 2011x
Na naší škole se tradičně v závěru kalendářního roku pořádají žákovské projekty, kterých se účastníme my, žáci 3. ročníků oboru kuchař, číšník. Tím jsme také započali s přípravou na závěrečné zkoušky. více
19. prosinec 2017, zobrazeno 1581x
V listopadu a prosinci 2017 se naši žáci zúčastnili dvou kulturních akcí - filmového a divadelního představení. více
13. prosinec 2017, zobrazeno 1459x
Je tu čas mladého vína, a proto jsme se rozhodli s žáky III.ročníku oboru Kuchař-číšník uspořádat soutěž v servisu vín. Hodnotili jsme nabídku vín - komunikaci s hosty, techniku otevírání i držení láhve vína. více
12. prosinec 2017, zobrazeno 1800x
Velké překvapení čekalo na prváky mechaniky v pondělí 4. 12. 2017 ve Vzdělávacím centru ZOO Hodonín, když je v rámci výukového programu přivítala ve 13:40 SEČ coby pasažéry usměvavá letuška. více
12. prosinec 2017, zobrazeno 1668x
V předvánočním čase se kuchaři a číšníci tradičně setkali, aby besedovali o dobrých mravech, společenském chování a úctě. I když se dnes z pochopitelných důvodů o úctě moc nemluví, zůstává jako respekt, ohled a osobní ocenění podstatnou složkou lidských vztahů soukromých i veřejných. více
7. prosinec 2017, zobrazeno 1236x
Žáci 3. ročníku oboru Kadeřník měli možnost ve čtvrtek 16. 11. 2017 nahlédnout pod ruce zkušených školitelek firmy Schwarzkopf. Na provozovně Rozmarýn předvedl školitelský tým ukázky pastelování blond odstínů módních zimních tónů. více
5. prosinec 2017, zobrazeno 2700x
Velmi inspirativní a přínosné školení měli možnost absolvovat žáci 3. ročníku oboru kadeřník. Na provozovnu Rozmarýn za nimi zavítal ve středu 29. listopadu profesionál Martin Nosál se svým týmem. více
24. listopad 2017, zobrazeno 1786x
Žáci nového maturitního oboru Sociální činnost se opět vydali za poznáváním své profese a navštívili Dobrovolnické centrum Dobromysl a službu sociální prevence sociální rehabilitací. více
22. listopad 2017, zobrazeno 1639x
Ve sportovní hale v Hodoníně se 10. 11. 2017 uskutečnilo úvodní kolo středoškolské futsalové ligy. Sportovního dopoledne se zúčastnila družstva ISŠ, OA, SPŠ a Gymnázia. více
21. listopad 2017, zobrazeno 2127x
V oboru truhlář neustále sledujeme nové materiály, technologie a strojní vybavení, a proto jsme se zúčastnili dne 3. 11. 2017 s žáky všech ročníků tohoto oboru dřevařského veletrhu Wood-tec na výstavišti v Brně. více
14. listopad 2017, zobrazeno 1473x
Dnešní módní trend využívání bylinek v kuchyni není pro nás nic nového. Při vaření je využíváme dlouhodobě, a proto jsme si zasoutěžili v jejich poznávání – tymián, máta, majoránka, lichořeřišnice, kadeřávek, meduňka, bazalka, saturejka, rukola, petrželka – jejich vůně některé potrápila. více