16. únor 2018, zobrazeno 1927x
Řemeslu se učíme od nejlepších světových kapacit
Zcela výjimečným a inspirativním setkáním zakončili žáci učebního oboru Kadeřník Integrované střední školy Hodonín první pololetí tohoto školního roku. více
16. únor 2018, zobrazeno 1927x
Zcela výjimečným a inspirativním setkáním zakončili žáci učebního oboru Kadeřník Integrované střední školy Hodonín první pololetí tohoto školního roku. více
31. leden 2018, zobrazeno 1726x
...si uvědomí lidé hlavně ve vyšším věku, aby našli dobré uplatnění na trhu práce. Doplnit si vzdělání na naší škole využila další zájemkyně o obor kuchař a vykonala zkoušku ověřující dosažení profesní kvalifikace 65-001-H Příprava teplých pokrmů. více
25. leden 2018, zobrazeno 2011x
Ve dnech 18.-21.1.2018 se konal v Brně 24. ročník mezinárodního mistrovství České republiky mladých odborníků v oblasti gastronomie jako součást programu 28. mezinárodního veletrhu průmyslu a cestovního ruchu GO. více
25. leden 2018, zobrazeno 1976x
Ve středu 17. 1. 2018 se žáci 1. MS zúčastnili exkurze do firmy STS Hodonín s.r.o. Tato firma vznikla privatizací státního podniku v roce 1994 - a zaměřuje se na výrobu komponentů pro montáž traktorů, včetně výroby náhradních dílů na CNC strojích. více
21. prosinec 2017, zobrazeno 2311x
Na naší škole se tradičně v závěru kalendářního roku pořádají žákovské projekty, kterých se účastníme my, žáci 3. ročníků oboru kuchař, číšník. Tím jsme také započali s přípravou na závěrečné zkoušky. více
19. prosinec 2017, zobrazeno 1826x
V listopadu a prosinci 2017 se naši žáci zúčastnili dvou kulturních akcí - filmového a divadelního představení. více
13. prosinec 2017, zobrazeno 1696x
Je tu čas mladého vína, a proto jsme se rozhodli s žáky III.ročníku oboru Kuchař-číšník uspořádat soutěž v servisu vín. Hodnotili jsme nabídku vín - komunikaci s hosty, techniku otevírání i držení láhve vína. více
12. prosinec 2017, zobrazeno 2066x
Velké překvapení čekalo na prváky mechaniky v pondělí 4. 12. 2017 ve Vzdělávacím centru ZOO Hodonín, když je v rámci výukového programu přivítala ve 13:40 SEČ coby pasažéry usměvavá letuška. více
12. prosinec 2017, zobrazeno 1934x
V předvánočním čase se kuchaři a číšníci tradičně setkali, aby besedovali o dobrých mravech, společenském chování a úctě. I když se dnes z pochopitelných důvodů o úctě moc nemluví, zůstává jako respekt, ohled a osobní ocenění podstatnou složkou lidských vztahů soukromých i veřejných. více
7. prosinec 2017, zobrazeno 1485x
Žáci 3. ročníku oboru Kadeřník měli možnost ve čtvrtek 16. 11. 2017 nahlédnout pod ruce zkušených školitelek firmy Schwarzkopf. Na provozovně Rozmarýn předvedl školitelský tým ukázky pastelování blond odstínů módních zimních tónů. více
5. prosinec 2017, zobrazeno 3179x
Velmi inspirativní a přínosné školení měli možnost absolvovat žáci 3. ročníku oboru kadeřník. Na provozovnu Rozmarýn za nimi zavítal ve středu 29. listopadu profesionál Martin Nosál se svým týmem. více
24. listopad 2017, zobrazeno 2057x
Žáci nového maturitního oboru Sociální činnost se opět vydali za poznáváním své profese a navštívili Dobrovolnické centrum Dobromysl a službu sociální prevence sociální rehabilitací. více
22. listopad 2017, zobrazeno 1893x
Ve sportovní hale v Hodoníně se 10. 11. 2017 uskutečnilo úvodní kolo středoškolské futsalové ligy. Sportovního dopoledne se zúčastnila družstva ISŠ, OA, SPŠ a Gymnázia. více
21. listopad 2017, zobrazeno 2412x
V oboru truhlář neustále sledujeme nové materiály, technologie a strojní vybavení, a proto jsme se zúčastnili dne 3. 11. 2017 s žáky všech ročníků tohoto oboru dřevařského veletrhu Wood-tec na výstavišti v Brně. více
14. listopad 2017, zobrazeno 1723x
Dnešní módní trend využívání bylinek v kuchyni není pro nás nic nového. Při vaření je využíváme dlouhodobě, a proto jsme si zasoutěžili v jejich poznávání – tymián, máta, majoránka, lichořeřišnice, kadeřávek, meduňka, bazalka, saturejka, rukola, petrželka – jejich vůně některé potrápila. více
2. listopad 2017, zobrazeno 2487x
Žáci třídy 3.KČB soutěžili ve vykosťování kuřete. Při práci je nutné, aby na kosti zůstalo co nejméně masa a surovina mohla být dále zpracovávána. Profesionál zvládne tuto odbornost za 6 minut. Naši nejlepší žáci, Lada Millá a Jakub Malík, dosáhli času mezi 12 až 14 minutami. více
24. říjen 2017, zobrazeno 1730x
Integrovaná střední škola Hodonín již šest let nabízí veřejnosti vzdělávání formou Národní kvalifikační zkoušky v oborech kuchař, číšník, elektrikář. více
24. říjen 2017, zobrazeno 2006x
Dne 19. 10. 2017 jsme soutěžili na OP Beseda v přípravě závitků. Největší důraz byl kladen na estetické zabalení. Nejlépe si vedla Alena Halabrínová 2. KČ. více